Manouche Swing Kijken & Luisteren Agenda Contact Nieuws


Manouche Swing: akoestisch gipsy jazzcombo

Twee akkoorden en vier maten, de kenner spitst meteen zijn oren, dit is niet zomaar een combo; dit is Manouche Swing!

Heerlijke muziek in de achtergrond tijdens bijvoorbeeld een receptie, opening of feestelijke gebeurtenis, waarbij uw gasten gezellig met elkaar kunnen spreken zonder hinderlijke harde muziek.
Maar het is ook mogelijk om, als het wat later wordt, de dansvloer op te gaan en u uit te leven en te genieten van de swingende gipsyjazz van Manouche Swing. 'Muziek is dans' is ons motto!

Drie heren musicerend op akoestische gitaren en contrabas verzorgen graag de muzikale omlijsting van uw feest.
Of wat denkt u van een huiskamerconcert met fraaie Franse musettes?
Bij het kampvuur op de camping? Tijdens de braderie in het dorp of opening van een expositie? Alles is mogelijk: Manouche Swing is breed inzetbaar!Hot club de France, swing manouche of gipsy jazz zijn aanduidingen voor dezelfde smaakvolle muziekstijl die is ontstaan in de jaren dertig van de vorige eeuw. In deze periode werd traditionele zigeunermuziek uit Europa met Amerikaanse swing gecombineerd. Belangrijkste schepper van deze opwindende nieuwe stijl was Django Reinhardt, een Sinti-zigeuner gitarist die in 1910 in België is geboren. Samen met de Franse violist Stéphane Grappelli vormde hij in Parijs het ‘Quintette du Hot Club de France’ en beleefde daar grote successen.

De roem van Reinhardt heeft hem in WO2 zelfs enkele malen het leven gered, toen een door zijn muziek gecharmeerde Duitse officier, Reinhardt behoedde voor transport naar het vernietigingskamp. Uiteindelijk stierf deze legendarische gitarist in 1953 in Samois, een klein dorp aan de Seine ten zuiden van Parijs.   Manouche Swing met Linda Molenkamp

   In 2020 gaat Manouche Swing optredens doen met de bekende jazz-zangeres Linda Molenkamp!

   Bovenstaande film geeft alvast een indruk hoe deze nieuwe samenwerking eruit gaat zien.
   Manouche Swing is daarom voortaan niet alleen als trio maar ook met Linda te boeken!  Bezetting Manouche Swing:

  • Ronald Kamphuis - sologitaar
  • Kor Mulder - ritmegitaar
  • Laurens Nijenhuis - contrabas

  • Speciale gast: Linda Molenkamp